Vad bör du välja: tapet eller målarfärg?

När det handlar om att skapa rejäl förändring hemma men för en billig peng vänder sig många till väggarna. Att måla om eller tapetsera kan förvandla ett rum ordentligt och på mer än ett sätt. Frågan är dock vilken av alternativen som egentligen är bäst och som har flest fördelar.

Fördelar med målarfärg

Att måla brukar vara aningen billigare än att tapetsera, men det beror såklart på vilka varumärken eller kvalitéer du väljer bland. Men att måla är även lättare än att tapetsera och kräver mindre precision. Du måste fortfarande spackla, slipa och göra rent ordentligt inför målningen. Sedan måste du även grundmåla och införskaffa verktyg att måla med. Men i grund och botten är själva processen inte särskilt pillig trots att du kan behöva måla runt exempelvis lister eller fönsterkarmar ibland.

En fördel med att måla är också att du kan välja vilken kulör som helst och därmed specialanpassa resultatet. Du får total kreativ frihet i färgvalet och dina rum blir både enhetliga och stilrena.

Det finns dessutom måleri Stockholm som kan hjälpa dig med dina måleriprojekt. Målare Nacka kommer till din undsättning och gör att du inte behöver bemöda dig med alla förberedelser och dyra verktyg.

Fördelar med tapet

Det finns dock även fördelar med att tapetsera, även fast det ofta är dyrare och kräver mer precist arbete. För det första kan tapeter ha särskilda strukturer vilket kan göra ett rum otroligt snyggt och unikt. För det andra kan du hitta mönster, motiv eller färger på tapeten som speglar din personlighet och dina önskemål helt och hållet. Det är ett mer intressant alternativ än målarfärg.

Måleri Stockholm kan även hjälpa dig att tapetserare Södermalm så att du slipper utföra det ofta krävande arbetet. Då behöver du varken ha stadiga händer eller ett noggrant ögonmått, eller ett långt tålamod för den delen. De kan även tapetsera ort utanför Stockholm om det skulle behövas.

Lämna ett svar