Hitta rätt träslag i limfog

Det finns en hel uppsjö av olika träslag i limfog och det kan vara svårt att hitta rätt i denna djungel. Det kan vara allt från möbeltillverkare till stora byggnationer som behöver hitta rätt limfog. Inledningsvis kan du som är ute efter något specifikt träslag strukturera dina planer och göra det klart för dig vad du behöver för just ditt projekt. När du vet dina förutsättningar kan du enklare hitta rätt. Det är allra bästa är att beställa olika prover för att kunna klämma och känna. När du väl kartlagt dina behov, det är då det stora jobbet börjar.

Limträskivor och dess fördelar

Fördelarna med Limträskivor kan räknas upp till många. En av de många fördelarna är att kunna använda träskivorna till flera olika ändamål. Det är allt från hyllplan till att bygga hela stora projekt. Möjligheterna är alltså oändliga. Du kan bygga ett hus och du kan bygga en mindre möbel. När det finns så stora möjligheter är det lätt att känna sig handfallen. Var väl förbered och ute i god tid så att det finns rum för revidering av ditt projekt. Genom att ha god marginal i ditt material så gör det inget om en limträskiva eller två går till svinn. I slutändan är vi endast människor och är inte perfekta. En annan stor fördel är att limträskivor kommer i många olika träslag. Du kan välja mellan träslag som:

  • Al
  • Ask
  • Alm
  • Ek
  • Furu
  • Gran
  • Iroko

När du väljer träslag väljer du någonstans hur du själv vill att det skall se ut. Estetiken är viktig att du själv är nöjd med. Genom att välja rätt träslag kan du sätta din egna prägel på ditt projekt.

Limfog och ett lyckat projekt

Fortsättningsvis är det allra viktigaste att du känner dig nöjd med ditt projekt. Genom att känna dig nöjd kan du stoltsera med ett lyckat projekt för din uppdragsgivare eller för dina nära och kära. Oavsett om du letar efter bra bordskivor eller vill veta mer om olika träslag brukar limfog vara helt rätt.

Träslagen vägen till frihet

Kort sagt behöver du ha koll på vilket träslag du väljer. Som tidigare nämnt är det någonstans träslaget som sätter prägeln till ditt projekt och bygge. Det kan vara fördelaktigt för dig om du väljer ett träslag som du känner är användbart till både inom- och utomhus. Men även som fungerar till stora projekt som små. Genom att välja ett träslag som är mångsidigt kan du inhandla det i större mängder. Ofta när det handlas i större mängd kan det vara lättare för dig att förhandla ett mer förmånligt pris. Med ett billigare pris och ett större lager av material, kan du inte bara vara effektiv i form av materialkostnad. Men också friheten av att ha ett stort lager av material.

Hitta inspiration till ditt projekt

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja rätt träslag för just dig. Något som kan hjälpa dig på vägen för att välja rätt träslag är att inspireras av andra. Genom att ta inspiration av andra kan du inte bara se vad som fungerar och är ett bra sätt att använda olika träslag. Du kan dessutom lära dig av misstagen av de som du tittar på. På detta vis kan du alltså samtidigt inspireras men också lära dig av andras misstag och slippa gör det själv. Det finns många olika sökmotorer och appar som du kan hitta inspiration ifrån. Ett vanligt medium som används flitigt för att inspireras är YouTube. Där finns det många kreatörer och hantverkare som visar hur de bygger stora hus men också mindre möbler i tex kl-trä.

I slutändan är det allra viktigaste att du känner dig nöjd med just ditt projekt. Det är ingen annan än du som just skall stå bakom ditt bygge.

Lämna ett svar