Hur väljer du rätt elektriker för jobbet?

Det kan vara väldigt svårt att hitta rätt elektriker Stockholm. För det första behöver elektrikern utföra sådant arbete du är ute efter. En del riktar in sig på nybyggen och nya elinstallationer medans andra endast utför lättare reparationer. För det andra behöver elektrikern vara auktoriserad och registrerad elektriker.

Ta in minst tre offerter

Ett bra tips är att ta in minst tre olika offerter från olika elektriker. På så sätt kan du jämföra priser, material och även arbetstimmar. Men välj inte den billigaste offerten. Eftersom el är något som orsakar de flesta bränder gäller det att elinstallationen utförs korrekt och med material av kvalitet.

Gå igenom recensioner

Förlita dig inte på recensioner du hittar på elektrikerns hemsida. Självklart skriver de endast med de allra bästa recensionerna för att ställa sig i god dager. Vänd dig istället till olika sociala medier och gå igenom recensioner där. På så sätt får du en verklig bild av elektrikern istället för en förskönad.

Anlita en lokal elektriker

Du som till exempel bor i Hässelby kan enkelt göra en sökning på elinstallation + Hässelby eller elektriker Hässelby. Det är ett väldigt enkelt sätt att få fram flera olika elektriker i ditt närområde. Eller kanske känner du någon som precis anlitat en elektriker för ett liknande arbete?

Eftersom alla någon gång i livet måste anlita en elektriker Bromma kan du börja med att fråga ditt personliga nätverk. Alltid finns det någon som kan rekommendera en seriös och kunnig elektriker. Men bara för att någon rekommenderar en elektriker betyder det inte att du slipper göra dina egna efterforskningar!

För ett större projekt behöver elektrikern ansöka om tillstånd hos kommunen. Speciellt om det handlar om en ny krets eller att utöka en befintlig krets. Innan elektrikern kan avsluta sitt arbete måste en inspektör kontrollera och godkänna elinstallationen. Betrakta detta som ditt eget skydd.

För enklare reparationer krävs inget tillstånd!

Lämna ett svar