Hur du hittar en bra takläggare

Taket är den enskilt viktigaste delen av ditt hem. Om taket skulle börja läcka eller rasa kan det orsaka allvarliga skadar, både för ditt hem och riskabelt för människor. När du lägger säkerheten på ditt tak i händerna på entreprenörer finns det några saker som du behöver följa. Vi har listat dem och några andra tips om hur du hittar en bra takläggare.

Så här hittar du den bästa takläggaren

Det finns många tak entreprenörer att välja mellan, speciellt när det gäller takläggare Uppsala. Och det kan vara frestande att gå på den första du hittar. Men har du oturen kan du hamna hos någon oseriös entreprenör som inte åtgärdar alla problem eller gör ett fuskarbete. Här är några saker att tänka på:

  • Priset – Att byta tak kostnad går loss på en del tusenlappar om du anlitar en entreprenör. Gå till olika företag och be om prisofferter, då priset kan skilja sig mellan konkurrenter.
  • Försäkringar och Kollektivavtal – Se till entreprenören har de lagstadgade försäkringar och kollektivavtal eller föreskrifter från Arbetsmiljöverket. Bland annat ger det dig en försäkran om att bolaget är seriöst och kan bistå med hjälp om det blir några problem.
  • Erfarenhet – Alla tak är annorlunda och just ditt projekt kan kräva en viss expertis. Således är det alltid bra att be din takläggare om tidigare referenser.

Andra tips gällande kostnad och livslängd

När det gäller att byta tak kostnad varierar priset beroende på projektet. Några vanliga indikationer inkluderar: ytan på taket, dess befintliga skick och hur taket är utformat. Om du vill pressa priset kan du fokusera på materialkostnaden – men försök att hitta en bra balans mellan pris och kvalitet. Till exempel håller olika taktyper olika livslängder. Bland annat har ett tak lagt med takpannor en livslängd i 100 år, medan ett plåttak håller mellan 30 och 40 år. Således är det viktigt att prata med entreprenören över vilken lösning som är bäst för din budget och dina förutsättningar.

Lämna ett svar