Funderar du på solceller?

Visst kan solceller Stockholm vara en bra ide för att få ner elräkningen, speciellt under vintern. Men det är rekommenderat att först se över fastigheten. Är fönster och dörrar uppdaterade och täta? Eller var det längesedan något utfördes gällande isolationen av fastigheten? Genom att uppdatera isolationen kan du spara mycket pengar på elräkningen.

Vem får installera solceller på taket?

Har du hört uttrycket licenserad solcellsinstallatör? Eller något liknande? I vissa länder kan en person med licens utföra installationen av solceller på taket. Men i Sverige måste arbetet utföras av en auktoriserad elektriker Solna. Eftersom installation av solceller är en elinstallation.

Kan vilken elektriker som helst installera solceller på taket? Tyvärr inte utan det måste vara en elektriker som är behörig för att utföra detta arbete. Och det är därför viktigt att du som kund ser till att den elektriker du anlitar är behörig. Trots allt kan det bli väldigt dyrt om solcellerna installeras felaktigt. Och det kan även bi farligt för dig och de som bor i fastigheten. Eftersom de allra flesta bränder i hem uppstår av just felaktiga elinstallationer.

Smarta tips

Innan du köper en solcellsanläggning och anlitar en elektriker bör du se över taket. Kanske är det så att taket behövs renoveras först? Eftersom solceller faktiskt håller i cirka 25 år är det smart att se till att även taket håller lika länge. Annars blir det en kostsam affär att ta ner solcellerna för att renovera taket. För att sedan installera dem igen.

Undvik problemet och extra kostnaderna genom att låta en takläggare gå igenom taket innan du installerar solceller. Visst kostar det lite extra att utföra detta arbete. Men det är pengar du sparar på lång sikt. Det lönar sig alltid att tänka efter före och ta itu med problem innan de uppstår. Kontakta din elektriker Stockholm för mer information om solceller.

Lämna ett svar