Badrumsrenovering Stockholm – 3 smarta tips

Oavsett vilket badrum du ska renovera är det samma steg att ta. Att renovera ett badrum kräver efterforskningar då det är ett stort projekt på liten yta. Genom att förbereda dig väl kan du hålla kostnaderna nere och ändå få badrummet du drömmer om.

Var noggrann med förarbetet

Börja med att lägga upp en budget och gör en kostnadskalkyl. Hur mycket kan du spendera på de separata stegen i badrumsrenoveringen eller köksrenoveringen? En ännu viktigare fråga är hur mycket du måste lägga på vissa steg. När det kommer till VVS och elarbeten är det väldigt svårt att hålla kostnaderna nere. Se till att du anlitar en hantverkare med behörighet då det skyddar dig i framtiden om olyckan skulle vara framme. Din hemförsäkring betalar inte ut något om arbetet inte har utförts av en behörig fackman. En seriös byggfirma Stockholm har inga problem med att visa dig tillstånd, F-skattebevis och liknande. Medans en oseriös firma avhåller sig från att ens diskutera saken. Var noga när du väljer byggfirma.

Kostnader och ROT-avdrag

När du anlitar en byggfirma Stockholm för en offert på badrumsrenovering stockholm bör du alltid nämna att du vill utnyttja ROT-avdraget. På så vis får du korrekta kostnader redan från början. Med ROT-avdrag kostar det cirka 150 000 kronor att renovera ett helt badrum. Självklart kan det variera beroende på dina egna val. Om du ska lägga om VVS totalt i badrummet kan det bli lite dyrare och om du gör en del av arbetet själv kan du komma undan lite billigare.

Gör badrummet personligt

Dina materialval är vad som gör badrummet personligt. Fundera över vilket resultat du vill uppnå med renoveringen. En del föredrar den klassiska skandinaviska stilen och andra vill uppnå en marockansk känsla. Till golvet bör du välja material av kvalitet då det slits mer än väggarna. Materialet till väggarna är det inte lika noga med, men kolla med en byggfirma stockholm för säkerhets skull.

Lämna ett svar