Att tänka på vid takbyte

Om man har kommit fram till att det finns behöv av att hitta en takläggare så är det inte alltid att välja den första bästa.

Innan man slutgiltigt bestämmer sig för en takfirma så bör firman erbjudit sig att komma och titta på taket och se vad för takläggning som ska göras. När firman kommer på besök så kan man lättare få en uppfattning om hur firman verkar vara.

 

Ett tak är en väldigt viktig del av ett hus så det är viktigt att det görs av kompetenta personer som kan sitt hantverk och som är professionella.
Det är kopplat till försäkringen om taket kommer skydda som det skall eller inte.

 

Man ska alltid försöka ta reda om mer och se vad för slags arbete företaget har gjort tidigare och hur bra det har varit. Man ska alltid be om referenser och bor man i en mindre ort så kan man nästan vara säker på att någon man känner har erfarenhet av firman sedan tidigare.

 

När man anlitar en takläggare Stockholm så får man en garantitid på minst tio år.
Det finns vissa företag som inte ger garanti och det kan bli en kostsam historia om det händer något. En firma som är stabil och som har gott rykte är alltid att föredra.
Man ska även känna att företaget är stabilt ekonomiskt så det inte kommer att lägga ner innan garantitiden tagit slut.

 

Det finns mycket annat att tänka på vid ett takbyte, om man ska ha ett Shingeltak eller tegeltak. Det är väldigt mycket planering innan själva takbytet kommer igång och en bra tumregel är faktiskt att planeringen bör ta längre tid än själva bytet så man kan vara riktigt säker på att allt blir som man vill till slut. Glöm inte för den delen heller att man även har möjlighet att få ROT-avdrag.

Lämna ett svar